A földvár bölcsőde

A Földvár tagbölcsőde előde a Jantyik utcai 1. sz. bölcsőde, a város legrégebbi bölcsődéje volt. Az új Fábián utcai épület a DAOP- 4.1.3/C-2f-2009-0004 projekt keretében, az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával épülhetett fel.

Bölcsődénk a város zöld övezetében, az élővíz csatorna mellett, az Erzsébet ligettől 100m-re található.A mára 96 férőhelyessé vált intézmény 2011.augusztus 22-én nyitotta meg kapuit a gyermekek számára. Intézményünkben 8 csoportszobában folyhat a gyermekek nevelése, gondozása. Két csoportszoba közvetlenül kapcsolódik egymáshoz és közös fürdőszobával rendelkeznek. A csoportszobák tágasak, világosak, minden oldalról hatalmas üvegfelület biztosítja az átláthatóságot. A játszóudvart közvetlen kijáraton keresztül tudják a gyerekek megközelíteni. A kiszolgáló helyiségek korszerűek, jól felszereltek. Saját főzőkonyhával rendelkezünk, ahol a megfelelő konyhatechnikai eljárások alkalmazásán kívül törekszünk arra, hogy mennyiségileg elegendő, minőségileg helyesen összeállított táplálékot kapjanak a gyermekek.

A kisgyermeknevelők kreativitásának köszönhetően az évszaknak megfelelő dekorációk színesítik az eredendően is hangulatos szobákat, egyéb helyiségeket. A játékeszközöket tematikusan elhelyezve kínáljuk a gyerekeknek, puha sarkok, bújó sarkok, játéksarkok kialakításával érjük el a csoporton belüli tér tagolódását. A bölcsődei nevelés- gondozás megismertetésére törekszünk a városban. Ennek érdekében családi délutánokon, gyermeknapi és egyéb rendezvényeinken betekintést engedünk az életünkbe a családok számára. Fontosnak érezzük, hogy örömteli játékos éveket biztosítsunk a bölcsődébe járó gyermekeknek.

Biztonságot nyújtsunk számukra. Inger gazdag környezet kialakításával segítsük őket a világ megismerésében, önállóságuk kialakításában.